Τα τελευταία χρόνια ειδικό τμήμα της Opel αποφάσισε να κάνει μια σειρά από έρευνες και να εφαρμόσει μια τεχνολογία για την λίπανση ειδικά για τους κινητήρες της. Μετά από πολλές έρευνες κατάφερε να δημιουργήσει μια σειρά λιπαντικών που πληρούν τις νέες απαιτήσεις. Ένα από τα καλύτερα λιπαντικά αυτοκινήτου που δημιούργησαν είναι το λιπαντικό αυτοκινήτου Opel dexos2 . Είναι το νέο οικολογικό λιπαντικό υψηλής απόδοσης της Opel.

Το συγκεκριμένο λιπαντικό αυτοκινήτου κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την τελευταία γενιά οχημάτων Opel και είναι ιδανικό για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Μα το κυριότερο όλων είναι ότι έχει υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου Το λιπαντικό αυτοκινήτου 5W-30 dexos2 είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταία φίλτρα σωματιδίων diesel (DPF) και τους καταλύτες βενζινοκινητήρων (CAT). Μέσα στον κινητήρα καθαρίζει και παράλληλα προστατεύει τον κινητήρα. Εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε στάχτη, φώσφορο και θείο και είναι ιδιαίτερα φιλικό με το περιβάλλον, καθώς συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2. Οι χρήστες του λιπαντικού απολαμβάνουν μια σειρά από οφέλη. Αυτά είναι η προστασία από φθορά σε μεγάλα διαστήματα αλλαγών, βελτιώνει την καθαρότητα του κινητήρα και προστατεύει από τη δημιουργία "λάσπης" και τις βλαβερές επικαθίσεις, συμβάλλει αποφασιστικά στην οικονομία καυσίμου, ενώ παρατείνει τη διάρκεια ζωής και διατηρεί την αποδοτικότητα των συστημάτων μείωσης εκπομπών ρύπων σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Εγγύηση

Να επισημάνουμε ότι η χρήση λιπαντικού που δεν πληροί τις προδιαγραφές του dexos2 μπορεί να περιορίσει τις επιδόσεις του κινητήρα σας ή και να προκαλέσει ζημιές.

Είναι πάντα καλό να έχετε μαζί σας μία εφεδρική ποσότητα λιπαντικού, κυρίως σε πιο μακρινά ταξίδια και στις διακοπές. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό ίδιας ποιότητας αν χρειαστεί να συμπληρώσετε ανάμεσα στα διαστήματα service.

Ο οδηγός θα πρέπει να ελέγχει τη στάθμη λαδιού. Όταν συμπληρώνουμε το λιπαντικό θα πρέπει ο κινητήρας πρέπει να είναι ζεστός αλλά σβηστός για πέντε λεπτά περίπου.

Ελέγχοντας την στάθμη, αυτή θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην ένδειξη MIN του δείκτη, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε λάδι. Μεταξύ των ενδείξεων MIN και MAX υπάρχει επαρκής όγκος για να συμπληρώσετε ένα λίτρο λιπαντικού. Η στάθμη λιπαντικού δεν πρέπει να υπερβαίνει την ένδειξη MAX στο δείκτη. Η υπερβολική ποσότητα λαδιού στον κινητήρα είναι εξίσου επιζήμια με την ελλιπή. Η περίσσεια ποσότητα λαδιού μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον καταλυτικό μετατροπέα. Είναι καλύτερο να ελέγχετε τακτικά τη στάθμη λαδιού, σε κάθε δεύτερη επίσκεψη σε σταθμό ανεφοδιασμού.

Η σπουδαιότητα της λίπανσης

Σκοπός της χρήσης του λιπαντικού είναι να ξεχωρίσει τα κινούμενα μέρη του κινητήρα, μειώνοντας την τριβή και τα επακόλουθά της, όπως η φθορά και η παραγωγή θερμότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες απώλειες ενέργειας και συνεπώς μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα.

Τα λιπαντικά συντελούν, επίσης, στην μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας του κινητήρα, καθιστώντας έτσι τη λίπανση σημαντικό μέρος της διαδικασίας ψύξης. Επιπλέον, προστατεύουν τις μεταλλικές επιφάνειες από την διάβρωση που προκαλείται λόγω της υγρασίας και των αερίων της καύσης. Συμβάλλουν, επίσης, στον καθαρισμό του κινητήρα, καθώς απομακρύνουν ανεπιθύμητα προϊόντα, όπως σκόνη, ρινίσματα μετάλλων, κάπνα και άκαυστα σωματίδια. Σημαντική είναι και η δράση τους ως μονωτικά από εισροές και διαρροές σε βαλβίδες, ρουλεμάν κτλ.

Το λιπαντικό χάνει τις ιδιότητες του με την χρήση και την πάροδο του χρόνου, λόγω θερμικής καταπόνησης, φαινομένων οξείδωσης, επιμόλυνσης με ανεπιθύμητα συστατικά και κατανάλωσης που περιέχει.

Για την αλλαγή λαδιών είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε τις οδηγίες και συστάσεις του κατασκευαστή. Ωστόσο, δεν παραλείπουμε να ελέγχουμε, πάντα, την στάθμη του λιπαντικού ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να μην εξαντλούμε τα διαστήματα αλλαγής. Ανεξαρτήτως διανυθέντων χιλιομέτρων συστήνεται η αλλαγή του λαδιού σε ετήσια βάση.

Γενικά

To λιπαντικό αυτοκινήτου Opel dexos2. Περιεχόμενο: 2 λίτρα. Το Νέο Οικολογικό Λάδι Υψηλής Απόδοσης της Opel. Με χαμηλή περιεκτικότητα σε Θείο, Στάχτη και Φώσφορο, το λιπαντικό κινητήρα GM 5W-30 dexos2 κατασκευάζεται από ένα προηγμένο μίγμα μονότυπων λαδιών υψηλής απόδοσης και κορυφαίων τεχνολογίας πρόσθετα, τα οποία και είναι πλήρως συμβατά με τα τελευταία Φίλτρα Σωματιδίων Diesel (DPF) και τους Καταλύτες Βενζινοκινητήρων (CAT). Το 5W-30 dexos2 είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει υποδειγματική καθαρή ισχύ, αντοχή και συνολική προστασία του κινητήρα σε συνδυασμό με βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου. Πλεονεκτήματα του 5W-30 dexos2: Προσφέρει υποδειγματική αντοχή στη φθορά και μεγάλα διαστήματα αντικατάστασης. Βελτιωμένος καθαρισμός κινητήρα και προστασία από της δημιουργία λάσπης και βλαβερών επικαθίσεων λόγω των προηγμένων πρόσθετων απολύμανσης/διασποράς. Παρατείνει τη διάρκεια ζωής και διατηρεί την απόδοση των Συστημάτων Μείωσης Εκπομπών ρύπων (DPF και CAT) σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα μοντέλα, λόγω χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, στάχτη και φώσφορο (SAP - Sulphur, Ash and Phosphorous). Προσφέρει μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στην οικονομία καυσίμου. Άριστη απόδοση σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.